Senaid Begić

ZDK će u petak dobiti premijera na demokratski način

O novom mandataru Vlade Zeničko-dobojskog kantona odluku će donijeti predstavnici sedam političkih stranaka koje djeluju kao većina u Skupštini ZDK, a glasat će za dva kandidata.
Kako je Klix.ba ranije pisao, kandidati za mandatara Vlade ZDK bit će Amra Mehmedić kao kandidatkinja Nezavisnog bloka te Senaid Begić kao kandidat građanskog bloka u Skupštini ZDK, koji čine SDP, NS i DF.

U izjavi za Klix.ba Begić je kazao da će odluka o imenovanju mandatara biti donesena u petak kada će se o tome izjasniti sedam političkih partija.

“Mi smo tako, na jedan demokratski način, odlučili birati mandatara. Za sada će biti dva kandidata, a nije isključeno da bude još neko”, kazao je Begić.

Upravo Begić ima najveće šanse za funkciju mandatara u Vladi ZDK. Ukoliko bude izabran za poziciju premijera ZDK, Begić bi se odrekao mandata u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH u koji je izabran na nedavno održanim izborima.

Nusret Imamović je za Klix.ba demantovao informacije da je Nezavisni blok izgubio dvije ruke, ali da će i dalje ostati dio većine.

“Ne treba niko govoriti u moje ime kako ste dobili informacije. Ja sam još uvijek u Nezavisnom bloku i kao zastupnik NB-a u Skupštini ZDK”, kazao je Imamović.

Broj ruku određene stranke u Skupštini ZDK ima veliku ulogu u formiranju vlasti i raspodjeli ministarstava, a rok za formiranje vlasti od izbora mandatara je 30 dana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.