Umjesto privatnih ratova, raditi svoj posao

Zbog stanja na Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo ugroženi su ljudski životi

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine zahtijeva od menadžmenta Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo, na čelu sa Sebijom Izetbegović, da građanima jasno kaže kada će u funkciju biti stavljeni ključni medicinski aparati koji ne rade već duže vremena.

Naime, svjedoci smo da najveća zdravstvena ustanova u BiH, otkako je na njenom čelu osoba koja ima dobre veze, ne samo da ne ispunjava svoju primarnu zadaću, nego vrlo direktno ugrožava živote pacijenata.

Iako nas aktuelni menadžment UKCS-a uvjerava da je sve idilično, istina je sasvim drugačija i potpuno neprihvatljiva. Najvažniji aparati na UKCS-u, poput onih za zračenje prilikom kemoterapijskog tretmana ili magnetne rezonance, već duže vrijeme nisu u funkciji.

Pacijenti kojima od toga ovisi život, ili se uopšte ne mogu liječiti, prisiljeni su plaćati preskupe tretmane u privatnim klinikama.

Obaveza direktora i menadžmenta UKCS, nije da mete lišće na ulazu u bolnicu, nego da osigura što je moguće bolju zdravstvenu zaštitu pacijentima.

Stoga još jednom insistiramo da Sebija Izetbegović građanima jasno i javno kaže kada će navedeni aparati biti u funkciji, jer njihov nerad najdirektnije dovodi u pitanje ljudske živote. Tražimo i da se javnosti ponude odgovori šta je do sada urađeno kako bi se ovaj problem riješio?

Krajnje je vrijeme da Izetbegovićka počne raditi svoj posao, umjesto što vodi privatne ratove sa svima koji se usude misliti drugačije od nje, po cijenu da zbog toga budu ugroženi i ljudski životi.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.