Damir Mašić za TV N1

Zbog rada Vlade FBiH ispala skuplja pita, nego tepsija

Gost emisije Dan uživo na televiziji N1 bio je Damir Mašić, zastupnik SDP BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Mašić je govorio o novom Zakonu o radu, kao i odnosima sa aktuelnom vladom na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem.

“Amandmani koje vlada sad predlaže su amandmani opozicije iz prošle godine. Ispala je skuplja pita nego tepsije. Premijer Novalić pokušava sakriti činjenicu da je u bližoj familiji imao zapošljavanje mimo konkursa i nakon ogromnog pritiska javnosti se počelo poštovati pravila”, kazao je Mašić.

“Određene stvari se ne mogu lomiti preko koljena. Moramo uključiti ljude koji znaju i koji će dati rješenja. Mi imamo jedinu vladu koja se uspjela posvađati i sa sindikatom i sa poslodavcem, mislim da se ni u jednoj zemlji svijeta to nije moglo desiti”, istakao je.

Mašić se osvrnuo na izjave premijera FBiH Fadila Novalića o visini prosječne plate u BiH.

“Ako imate premijera koji kaže da je plata od 406 KM društveno opasna, to znači Vlada može donijeti odluku kakvu želi. To je apsurd. Sada se već vidi da će te stvari izazvati jako veliku buru negodovanja. Bez obzira na sve zakonske projekte koje predlaže, ne možemo konstatovati da Zakon ne služi da zaštiti radnika nego krupni kapital”, smatra Mašić.

Još je kazao da će se novim zakonom ukinuti nadležnosti Federalne inspekcije rada.

“Vlada je novim zakonom o radu ukinula nadležnost Federalnoj inspekciji rada. Mi ćemo i ovaj put pokušati amandmanski djelovati, ali čisto sumnjam da će biti efekata s obzirom na iskustva sa gospodinom Novalićem”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.