Delegati Doma naroda iz reda SDP BiH

Zbog privatnih problema Fahrudina Radončića blokiraju se institucije FBiH

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH odgodio je današnje zasjedanje na zahtjev dijela izaslanika iz stranaka koji čine parlamentarnu većinu da nisu bili u mogućnosti da se tehnički pripreme za sjednicu i sudjelovati u radu iz više razloga.

Iako je predsjedavajuća Doma naroda Lidija Bradara rekla da je ova odluka donesena na Kolegiju, predsjedavajući Kluba Srba Slaviša Šućur izjavio je novinarima da na Kolegiju nije ni bilo izjašnjavanja, već da je iznesen stav dvaju klubova, Kluba Hrvata i Kluba Bošnjaka.

„Oni su rekli da su na zahtjev delegata iz SBB-a donijeli odluku na klubovima da se ne održi današnja sjednica. Mi na Klubu Srba nismo imali takav zahtjev, te je naš stav da je ovu sjednicu trebalo održati i da ne postoji nikakav razlog da Parlament FBiH ne radi“, rekao je Šućur.

Odgađanje sjednice Aner Žuljević prokomentirao je navodeći da se pravi “banana država zbog privatnih problema predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića”, te da se “blokiraju institucije Federacije kada je u pitanju sve ono što se preuzelo iz realizacije Reformske agende na putu prema EU”.

„Ovo je za mene neviđeni pritisak zakonodavnog organa na pravosudne institucije koji nije viđen ni u takvim banana državama“, ustvrdio je Žuljević.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.