PS BiH

Zbog poplava bh. parlamentarci ne idu na kolektivni godišnji odmor?

Moguće je da august bude radni i da kolektivnih godišnjih odmora, kao pauze, sada nemamo”, kazao je Buljubašić

Slika

Prema prvobitnim planovima, zastupnici i delegati, ali i većina uposlenika Parlamentarne skupštine BiH trebala je koristiti kolektivne godišnje odmore u trajanju od tri sedmice, u augustu.

Međutim, nakon najnovijeg stanja uzrokovanog poplavama u Bosni i Hercegovini, moguće je da pauze u radu zakonodavne vlasti ove godine uopće ne bude, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Ferid Buljubašić, sekretar Zajedničke službe PS BiH. 

"Razmatrali smo da li kolektivni godišnji odmor u trajanju od tri sedmice početi od 28. jula, Ramazanskog bajrama, ili početak pomjeriti za 4. august. To je ono što je bilo prema ranijem kalendaru. No, moguće je da august bude radni i da kolektivnih godišnjih odmora, kao pauze, sada nemamo", kazao je Buljubašić. 

On je naveo i da će odluku o tome hoće li august biti radni ili ne donijeti sama Parlamentarna skupština BiH. 

"Zahtjevi zastupnika izneseni na današnjoj sjednici Predstavničkog doma PS BiH su da se na svakoj narednoj sjednici na početku podnese izvještaj o stanju vezano za sanaciju štete uzrokovane poplavama. Takvi zaključci i opredijeljenja mogli bi pomjeriti utvrđeni kalendar i raspored zasjedanja zakonodavnog tijela", ocijenio je Buljubašić. 

On je istakao kako je prema ranije utvđenom kalendaru dogovoreno da sjednica Predstavničkog doma PS BiH bude 12, te krajem juna, odnosno početkom jula. 

O mogućem redefiniranju zasjedanja u junu i julu, navodi Buljubašić, odlučit će Kolegij na narednoj sjednici, kao i o tome da li će u augustu biti parlamentarnih sjednica ili ne. 

Još se ne zna ni kako će Parlamentarna skupština BiH raditi u septembru, kada od 12. počne zvanična izborna kampanja za opće izbore u BiH.

Do sada je praksa bila da PS BiH ne zasjeda tokom izborne kampanje, osim u hitnim slučajevima.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.