Mehmed Bradarić

Zbog odluke Ustavnog suda o prebivalištu podržat ću taj Zakon

Blokada rada Doma naroda BiH je blokada države.

Slika

Član Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mehmed Bradarić (Socijaldemokratska partija – SDP BiH) nakon današnje neuspjele sjednice ovog doma kazao je da će zbog činjenice da je Ustavni sud BiH odlučio da izmjene Zakona o prebivalištu i boravištu nisu štetne po vitalni nacionalni interes Bošnjaka podržati taj zakon.

Izmjene ovog zakona bile su na dnevnom redu današnje sjednice koja je prekinuta odmah nakon početka jer nije bilo kvoruma za odlučivanje budući da tri od pet delegata u Klubu Bošnjaka nisu prisustvovala sjednici. 

– Blokada Doma naroda državnog parlamenta nije dobra i nije u redu. Ona u principu znači blokadu države. Oni koji su to kreirali morat će objasniti javnosti zašto to rade – kazao je novinarima Bradarić.

Na pitanje ko su ti koji blokiraju rad Doma, Bradarić kaže da ne želi spekulirati, ali da bi na to pitanje trebali odgovoriti "oni kojima su usta puna države".

Naglašava da revizija prijava boravišta i prebivališta znači samo reviziju sumnjivih prebivališta i boraviša, a ne znači reviziju svih prebivališta i to da ne bi bilo zloupotreba kao što se to radi kada su u pitanju i izbori i Izborni zakon.  

Tvrdi da se revizija neće vršiti tako da će policajci ići ljudima na vrata i ako to budu radili ili budu izašli iz okvira zakona morat će za to odgovarati ili prekršajno ili krivično. 

Osvrnuo se na prijeteći e-mail koji je upućen delegatima Doma naroda, kazavši da taj e-mail ne želi tumačiti, no ističe da u BiH postoje institucije koje će obratiti pažnju na to i morat će dati odgovor. 

– Nije na nama da procjenjujemo da li su naši životi ugroženi. Ne bih to tako ni okarakterisao, ne bih spekulirao kada je to u pitanju – ističe Bradarić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.