Sjednica Koordinacionog odbora Foruma Mladih SDP BiH Sarajevo

Zbog narušavanja sigurnosne situacije u Kantonu Sarajevo Forum mladih SDP BiH traži odgovornost premijera Dine Konakovića

Koordinacioni odbor Foruma mladih SDP BiH Sarajevo održao je prošireni sastanak sa članstvom, a teme sastanka bile su analiza rezultata sa proteklih lokalnih izbora, katastrofalna sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo i plan aktivnosti organizacije u narednom periodu.

Na sastanku su predstavnici lokalnih organizacija upoznali prisutne o aktivnostima svojih organizacija, te ulozi mladih u kampanji za protekle lokalne izbore. Izborni rezultati pokazuju neminovnost saradnje svih građanskih partija lijeve orijentacije u političkom životu Kantona Sarajevo.

Forum mladih Socijaldemokratske partije Kantona Sarajevo, izražava duboku tugu i žaljenje porodici, prijateljima i poznanicima dvaju studentica Edite Malkoč i Selme Agić koje su nedavno tragično izgubile svoje živote i kojima su snovi i ambicije naglo prekinuti.

Forum mladih SDP BiH Sarajevo traži da premijer Kantona Sarajevo, policijski komesar MUP-a KS i nadležne pravosudne institucije konačno nešto učine po pitanju sigurnosti u Kantonu. Ukoliko to nisu u stanju uraditi, onda više ni nema potrebe da se zadrže na tim, odgovornim, funkcijama.

Na sastanku je najavljeno skorašnje održavanje Javne tribine na kojoj će svi članovi i članice imati priliku da predlože aktivnosti Foruma mladih SDP BiH Sarajevo u narednom periodu.

Na mjesto novog potpredsjednika Foruma mladih SDP BiH Sarajevo jednoglasno je imenovan Ademir Torlak.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.