Nastavak moralnog propadanja

Zbog laži Nedžada Koldže da su vijećnici SDP-a tražili ukidanje naknada za porodilje, tražimo njegovo javno izvinjenje

Očigledno je da se načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži dobro uzdrmala unutarstranačka, ali i načelnička, pozicija, pa je, osim što sebi pripisuje infrastrukturne i druge projekte koje nemaju veze sa njegovim mandatom, počeo iznosti neistine o radu vijećnika Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

Naime, u svom intervjuu za portal Faktor na početku ove godine, načelnik Koldžo iznio je veliku neistinu o tome kako je vijećnik SDP-a na sjednici Vijeća, na kojoj se raspravljalo o budžetu Općine za 2018. godinu, izjavio kako u potpunosti treba ukinuti naknade za porodilje u Novom Sarajevu.

Osim što je takva izjava od strane bilo kog člana SDP-a nemoguća, jer se kosi sa osnovama Programa SDP-a u kome se jasno zalažemo da sve porodilje u BiH primaju naknade, prema zvaničnom stenogramu sa sjednice, takvu izjavu nije izgovorio nijedan vijećnik SDP-a na toj sjednici. Prava istina je bila da je Klub vijećnika SDP-a zatražio da sve porodilje u Općini primaju naknade, bez obzira da li su zaposlene ili ne.

Upravo zbog toga što je Klub vijećnika SDP-a tražio stenogram te sjednice, nismo ranije željeli reagovati na ovu notornu laž. Zato, što hitnije, tražimo da se načelnik Koldžo izvini vijećnicima SDP-a na službenoj web-stranici Općine.

Načelniku Koldži ne odgovara što je Klub vijećnika SDP-a jedini bio protiv usvajanja budžeta za ovu godinu, pa se na sve načine trudi da rad SDP-a omalovaži, a u tome je počeo koristiti i laži. Svi amandmani SDP-a na budžet su također odbijeni, bez ikakvih realnih obrazloženja, što je samo nastavak ignorancije načelnika prema našoj partiji.

Sve dok načelnik Koldžo bude nastavio sa ovakvim odnosom prema nama, Općinska organizacija SDP-a će biti sve oštrija prema njegovim potezima i djelima.

Na kraju, još jednom ga pozivamo da javnosti, napokon, objasni na koji način su paketi za socijalne slučajeve sa grbom Općine korišteni za promociju njegove matične stranke SDA, o čemu su vijećnici SDP-a već tražili objašnjenje, ali od općinskih službi nema nikakvog objašnjenja.

Nakon što godinama svoju izbornu bazu pravi na pomoći od 50 KM penzionerima, podjela općinskih paketa sa logom SDA je novo moralno dno načelnika Koldže, ali nije iznenađujuće ako u budućem periodu padne još niže.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.