Obilježavanja Dana VRS

Zbog kršenja protokola Osmić Generalnom inspektoratu naložio istragu

Odobreni Protokol ceremonije svečanosti obilježavanja 9. godišnjice 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka i 22. godišnjice Dana VRS, dostavljen je Zajedničkom štabu OS BiH 29. aprila na daljnje postupanje

SlikaMinistar odbrane BiH Zekerijah Osmić je u skladu sa zakonskom obavezom obilježavanja dana pukova u Oružanim snagama BiH odobrio potrebnu dokumentaciju za obilježavanje 9. godišnjice tri pješadijska puka OS BiH.

Odobreni Protokol ceremonije svečanosti obilježavanja 9. godišnjice 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka i 22. godišnjice Dana VRS, dostavljen je Zajedničkom štabu OS BiH 29. aprila na daljnje postupanje.

U toku ceremonije obilježavanja 9. godišnjice 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka održane 12. maja u kasarni "Kozara" u Banjoj Luci, ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić uočio je odstupanje od odobrenog Protokola ceremonije svečanosti.

Iako je Odlukom o obilježavanju Dana VRS i 9. godišnjice 3. pješadijskog puka naređeno da Komanda 3. pješadijskog puka OS BiH u roku od 10 dana dostavi izvještaj o realizaciji navedene Odluke, zbog odstupanja od Protokola, ministar Osmić je 13. maja izdao naredbu Generalnom inspektoratu MO BiH da ga u roku od tri dana izvijesti o uočenim propustima, o čemu će javnost biti obaviještena, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.