Završena studija Japanske razvojne agencije za unapređenje javnog prevoza u KS

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, u saradnji s Japanskom razvojnom agencijom – JICA, od 2019. provodi projekt za unapređenje javnog prevoza koji je završen svečanim uručenjem studije. Studiju je ministru saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanu Šteti svečano uručio glavni predstavnik JICA Balkan Masahiro Ueki.

U okviru projekta razvijen je transportni model planiranja saobraćaja, urađeno istraživanje među stanovnicima Kantona Sarajevo o korištenju javnog prevoza, vrsti javnog prevoza kojeg koriste, prednostima i nedostacima, te su date preporuke za djelovanje operatera i Ministarstva.

Kao rezultat projekta urađene su studije koje će Ministarstvu dalje koristiti za dodatni razvoj saobraćaja u Kantonu Sarajevo.

U izradi projekta aktivno je djelovao i radni tim kojeg su činili predstavnici Ministarstva saobraćaja KS, GRAS-a i Centrotransa, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i Zavoda za planiranje KS koji je prolazio sve JICA obuke i učestvovao na različitim edukacijama o javnom prevozu. U saradnji s predstavnicima JICA izrađivao je planove i preporuke za buduća djelovanja.

Organizovane su i studijske posjete za radni tim i predstavnike JICA gradova Zapadnog Balkana, Europske Unije i Japana kako bi se iskustva, ideje i znanja iz svijeta donijele u Sarajevo.

Tokom trajanja projekta neke od aktivnosti iz studije su se već počele provoditi u Sarajevu, a u narednom periodu se očekuje dodatna implementacija kvalitetnih rješenja za Sarajevo i nastavak reformskih aktivnosti.

“Ministarstvo saobraćaja KS izražava zadovoljstvo saradnjom sa JICA i vjerujemo da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti na drugim, jednako značajnim projektima za kvalitetniji život svih građana Kantona Sarajevo“, poručeno je ovom prilikom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.