Završena šesta Politička škola Foruma mladih SDP BiH Sarajevo

Šesta Politička škola u organizaciji Foruma mladih SDP BiH Sarajevo, u saradnji sa Fondacijom Friedrich Ebert i Forumom lijeve inicijative, uspješno je završena proteklog vikenda u hotelu Saray. Drugi vikend Političke škole je otvorio Miro Lazović, potpredsjednik SDP BiH, koji je učesnice i učesnike upoznao o vrijednostima socijaldemokratije i o važnosti ujedinjenja ljevice u Bosni i Hercegovini.

Učesnice i učesnici su tokom drugog modula imali priliku slušati predavanja na temu “Socijaldemokratija danas – model prošlosti ili budućnosti”. Predavanje je održao Jasmin Mujanović, doktorant na York Univerzitetu u Torontu, dok je na kraju prvog radnog dana održano predavanje “Politička komunikacija”, kojeg je održala Alisa Vrabac, Prof komunikacije.

Posljednjeg dana Političke škole Alisa Vrabac je održala predavanje na temu “Politički marketing”, dok je Saša Madacki održao predavanje na temu “Javni nastup”.

Na kraju dana upriličena je dodjela certifikata o uspješno završenoj Političkoj školi svim učesnicama i učesnicima.