Sarajevo

Završena 120. sjednica Vlade FBiH

Vlada FBiH donijela je Odluku o izdvajanju dijela sredstava u ukupnom u iznosu od oko 5.000.000 KM, na ime pomoći područjima pogođenim elementarnim nepogodama.

Slika

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici koja je održana u Mostaru ponovo utvrdila Prijedlog zakona o osnivanju Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, nakon što jučer Prijedlog ovog zakona nije usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH. 

Vlada je donijela i više odluka čiji je zajednički cilj osiguravanje što više sredstava namijenjenih za pomoć područjima Federacije BiH stradalim u poplavama i klizištima. 

Uz ostalo, riječ je o odlukama o izmjenama i dopunama programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2014. godinu pojedinim federalnim ministarstvima. Ovako osigurana sredstva će, uz ostala, također pomoći obnovi stradalih područja. 

Vlada FBiH donijela je Odluku o izdvajanju dijela sredstava u ukupnom u iznosu od oko 5.000.000 KM, na ime pomoći područjima pogođenim elementarnim nepogodama. 

Sredstva se izdvajaju sa ekonomskog koda „Tekući transferi područjima pogođenim elementarnim nepogodama“, a namijenjena su kao pomoć građanima u 36 općina Federacije BiH kojima su, usljed prirodne nesreće, potpuno uništeni ili su im oštećeni stambeni objekti. 

Federalna vlada usvojila je Informaciju o problemu registracije poslovnih subjekata u Federaciji Bosne i Hercegovine i zadužila Federalno ministarstvo pravde da odmah pokrene proces registracije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u FBiH. 

Utvrđeni su Nacrt zakona o financijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru u FBiH, te Prijedlog zakona o federalnim upravnim taksama i Tarifi federalnih upravnih taksi. 

Uz ostalo, Federalna vlada je dala saglasnost na Strategiju o rijetkim bolestima Federacije BiH za period od 2014. do 2020. godine. 

Usvojen je i Izvještaj o provođenju Akcionog plana za upoznavanje javnosti, uništavanje i suzbijanje širenja ambrozije na području FBiH i Informacija o odobrenim transferima za poljoprivredu sukladno Programu utroška sredstava „Poticaji za poljoprivredu“ utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2013. godinu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.