Sarajevo

Završena 120. sjednica Vlade FBiH

Vlada FBiH donijela je Odluku o izdvajanju dijela sredstava u ukupnom u iznosu od oko 5.000.000 KM, na ime pomoći područjima pogođenim elementarnim nepogodama.

Slika

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici koja je održana u Mostaru ponovo utvrdila Prijedlog zakona o osnivanju Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, nakon što jučer Prijedlog ovog zakona nije usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH. 

Vlada je donijela i više odluka čiji je zajednički cilj osiguravanje što više sredstava namijenjenih za pomoć područjima Federacije BiH stradalim u poplavama i klizištima. 

Uz ostalo, riječ je o odlukama o izmjenama i dopunama programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2014. godinu pojedinim federalnim ministarstvima. Ovako osigurana sredstva će, uz ostala, također pomoći obnovi stradalih područja. 

Vlada FBiH donijela je Odluku o izdvajanju dijela sredstava u ukupnom u iznosu od oko 5.000.000 KM, na ime pomoći područjima pogođenim elementarnim nepogodama. 

Sredstva se izdvajaju sa ekonomskog koda „Tekući transferi područjima pogođenim elementarnim nepogodama“, a namijenjena su kao pomoć građanima u 36 općina Federacije BiH kojima su, usljed prirodne nesreće, potpuno uništeni ili su im oštećeni stambeni objekti. 

Federalna vlada usvojila je Informaciju o problemu registracije poslovnih subjekata u Federaciji Bosne i Hercegovine i zadužila Federalno ministarstvo pravde da odmah pokrene proces registracije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u FBiH. 

Utvrđeni su Nacrt zakona o financijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru u FBiH, te Prijedlog zakona o federalnim upravnim taksama i Tarifi federalnih upravnih taksi. 

Uz ostalo, Federalna vlada je dala saglasnost na Strategiju o rijetkim bolestima Federacije BiH za period od 2014. do 2020. godine. 

Usvojen je i Izvještaj o provođenju Akcionog plana za upoznavanje javnosti, uništavanje i suzbijanje širenja ambrozije na području FBiH i Informacija o odobrenim transferima za poljoprivredu sukladno Programu utroška sredstava „Poticaji za poljoprivredu“ utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2013. godinu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.