Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica

Završava se izgradnja nove ceste u Kalesiji, lokaciju posjetio ministar Dizdar

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar jučer je boravio u Kalesiji, gdje je s načelnikom Seadom Džafićem posjetio lokaciju izgradnje ceste kroz centralni dio Kalesije.

Izgradnjom ove dionice puta, bit će povezano nekoliko kalesijskih naselja i rasterećena magistralna cesta M4 Tuzla – Kalesija, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Asfaltirana je dionica puta od ulice Senada Požegića do ulice Žrtava genocida u Srebrenici.

“Izgradnjom potpuno nove dionice puta riješen je dugogodišnji problem stanovništva iz centralnog dijela Kalesije. Sada su putnom komunikacijom povezani s magistralnim putem i može se koristiti kao alternativni put prolaska kroz Kalesiju. Ovim se smanjuju gužve u saobraćaju i olakšava pristup stanovništvu do njihovih domova i imanja. Raduje me da smo zajedničkim naporima realizirali jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Kalesiji“, kazao je ministar Nerin Dizdar.

Izgradnju puta sufinansirali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona te Općina Kalesija.

Ministar Dizdar je posjetio i lokalitet gdje su izgrađene zgrade za socijalno neprofitno stanovanje, čiju implementaciju provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Očekuje se useljenje novih korisnika.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.