Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica

Završava se izgradnja nove ceste u Kalesiji, lokaciju posjetio ministar Dizdar

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar jučer je boravio u Kalesiji, gdje je s načelnikom Seadom Džafićem posjetio lokaciju izgradnje ceste kroz centralni dio Kalesije.

Izgradnjom ove dionice puta, bit će povezano nekoliko kalesijskih naselja i rasterećena magistralna cesta M4 Tuzla – Kalesija, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Asfaltirana je dionica puta od ulice Senada Požegića do ulice Žrtava genocida u Srebrenici.

“Izgradnjom potpuno nove dionice puta riješen je dugogodišnji problem stanovništva iz centralnog dijela Kalesije. Sada su putnom komunikacijom povezani s magistralnim putem i može se koristiti kao alternativni put prolaska kroz Kalesiju. Ovim se smanjuju gužve u saobraćaju i olakšava pristup stanovništvu do njihovih domova i imanja. Raduje me da smo zajedničkim naporima realizirali jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Kalesiji“, kazao je ministar Nerin Dizdar.

Izgradnju puta sufinansirali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona te Općina Kalesija.

Ministar Dizdar je posjetio i lokalitet gdje su izgrađene zgrade za socijalno neprofitno stanovanje, čiju implementaciju provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Očekuje se useljenje novih korisnika.