Senaid Begić

Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK ostvario suficit

Saradnje sa nekoliko velikih kompanija sa kojima je potpisan protokol o izmirenju dugovanja Zavodu, rezultat je pozitivnog poslovanja.

Slika

Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK prezentirao je pokazatelje poslovanja u 2013. godini, u kojoj je ostvario suficit od oko 3,245.000 KM.

Ovaj poslovni rezultat je značajniji ako se zna da je Zavod od ranije imao akumulirani dug, koji je za posljednje dvije godine smanjen sa 21,600.000 KM, na današnjih 14,910.000 KM. 

Prema riječima Senaida Begića, direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, uz smanjenje deficita Zavod je ostvario i realizirao smanjenje troškova liječenja van područja Zeničko-dobojskog kantona, koji su bili značajna stavka u budžetu, zatim troškove bolovanja, a proširena je esencijalna lista lijekova.

Za stanovnike općine Olovo je omogućena sekundarna i tercijarna zdravstvena zaštita svih pacijenata u okviru Kliničkog centra u Sarajevu, a finansiran je najveći dio troškova implementiranja projekta porodične medicine na prostoru ZDK, zatim radioterapije u Kantonalnoj bolnici u Zenici, otvorena je sportska i studentska ambulanta, kao i referentni centar mentalnog zdravlja. 

Ono što je urađeno u prošloj godini je rezultat i okončanja saradnje sa nekoliko velikih kompanija sa kojima je potpisan protokol o izmirenju dugovanja Zavodu.

Među te kolektive spadaju tri velika rudnika u Zenici, Brezi i Kaknju, zatim Željezara Zenica, ŠPD ZDK Zavidovići i Željeznice Federacije BiH. 

Zahvaljujući realizaciji ovih dogovora i protokola u ovoj i narednoj godini Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK očekuje veći stepen naplate potraživanja, nakon čega je za očekivati da se i dalje smanjuje ranije akumulirani dug Zavoda.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.