OO SDP BiH Stolac

Održana tribina ZAVNOBiH, AVNOJ i antifašizam danas

U subotu, 02.12.2017. godine, je u Stocu, u Šarića kući, održana tribina o temi: “ZAVNOBiH, AVNOJ i antifašizam danas”. U prepunoj sali Šarića kuće govorilo se o pojavnim oblicima fašizma i neofašizma danas, te o konkretnim akcijama koje se u Hercegovini poduzimaju u cilju borbe protiv današnjih oblika fašizacije društva.

Gosti tribine bili su Miroslav Živanović, Vesna Saradžić i Edin Zagorčić. Oni su istakli dvije konkretne akcije koje su pobudile veliko interesovanje, a to su obnova i revitalizacija Partizanskog spomen groblja u Mostaru i konstitutivnost Srba u Hercegovačko – neretvanskom kantonu, odnosno nastojanje da se to ostvari.

Kada je u pitanju Partizansko spomen groblje prisutne je zanimao tok akcije i planovi kako će se sve to odvijati, te način uključivanja širokog kruga antifašista. Posebno zanimanje izazvala je konstatacija da je plan Odbora za obnovu Partizanskog groblja u Mostaru evidentiranje stanja svih antifašističkih spomenika u BiH, ali i šire, te pokretanje velike regionalne akcije za njihovu zaštiti u obnovu.

Tribinu su zajedno organizovali SDP BiH Stolac i UABNOR Stolac, a za 16.12.2017. godine najavljuju novu tribinu pod nazivom „Aktivni antifašizam danas“!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.