Zaustaviti pljačku Sarajevo-osiguranja

Novi pokušaj privatizacije Sarajevo-osiguranja evidentan je nastavak pljačke koju provodi SDA i HDZ, kako bi se, u bescjenje, rasprodala državna imovina. Ova dobro ustaljena praksa traje već 20 godina, čije su posljedice brutalno opljačkane firme, a radnici širom zemlje poslani na biro za zapošljavanje.

Socijaldemokratska partija BiH je krajem prošle godine tražila da Parlament Federacije BiH odmah obustavi sve procese privatizacije, dok se ne usvoji novi Zakon o privatizaciji u FBiH. Novi Zakon o privatizaciji je nužan, s obzirom da je postojeći netransparentan i poguban, naročito za status radnika firmi koje se privatiziraju.

Ovaj prijedlog su tada odbili zastupnici SDA i HDZ, a novi pokušaj privatizacije Sarajevo-osiguranja dokazuje zašto su ove dvije stranke bile protiv prijedloga SDP-a, jer im je glavni cilj rasprodaja državne imovine radi zadovoljenja interesa svojih stranačkih tajkuna.

Posebno je sporno što se Vlada FBiH odlučila za neposrednu pogodbu, kao najnetransparentniji mogući model privatizacije.

Pozivamo Vladu FBiH da odustane od nove pljačke građana. Ukoliko to Vlada ne uradi, tražimo od direktora Agencije za privatizaciju FBiH da ne provede ovu sramnu odluku.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.