SDP BiH

Zaustaviti nasilje i obezbijediti sigurnost građana i imovine, te hitno održati vanredne izbore

Destruktivnom politikom ugrožena je država Bosna i Hercegovina i sigurnost građana naše zemlje

Slika

Na sastanku rukovodstva SDP BiH u proširenom sastavu razmatrana je situacija nastala djelovanjem neodgovornih i antidemokratskih snaga koje su grubo zloupotrijebile opravdano višedecenijsko nezadovoljstvo radnika u BiH. Takvom destruktivnom politikom ugrožena je država Bosna i Hercegovina i sigurnost građana naše zemlje.

SDP BiH će učiniti sve, u skladu sa Ustavom i zakonima BiH, da zajedno sa drugim odgovornim državotvornim i patriotskim snagama povrati i uspostavi red, mir i zakonitost u državi te stvori pretpostavke za rješavanje problema koje su građani istakli.

Tom prilikom donešeni su slijedeći zaključci:

1. Potrebno je zaustaviti nasilje i obezbijediti sigurnost građana i njihove imovine.

2. Hitno održati vanredne izbore i sačuvati funkcionisanje demokratskih institucija države.

Odmah u parlamentarnu proceduru uputiti izmjene zakona koji će to omogućiti. Ukoliko politički subjekti ne prihvate i ne usvoje ovaj prijedlog pozivamo Visokog Predstavnika u BiH da raspiše vanredne izbore jer za to ima mandat.

3. Odmah usvojiti set antikorupcijskih zakona i početi sa njihovom primjenom.

4. Pozivamo vlade, sindikate i pravosudne institucije na svim nivoima da zajedno, za početak, definiraju najmanje 20 prioritetnih slučajeva privatizacijske pljačke koju je potrebno odmah procesuirati.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.