Irfan Čengić

Zaustaviti naplatu skupljeg eko testa od vozača u FBiH

Zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Parlamentu FBiH Irfan Čengić je na sjednici od federalnog ministra saobraćaja i komunikacija Denisa Lasića tražio odgovor kada će se uskladiti federalni pravilnik sa državnim podzakonskim aktima i ustavnim nadležnostima.

Naime, vozači u FBiH od 2017. godine plaćaju eko-test koji je skuplji od propisane cijene državnim pravilnicima koji regulišu tehnički pregled vozila.

„I nakon više upozorenja, Vlada FBiH nije otklonila ovu nepravilnost, u tom periodu građanima u FBiH je oteto oko 40. miliona KM. Zastupničko pitanje sam proslijedio i Tužilaštvu koje bi trebalo analizirati ovaj slučaj te ustanoviti da li postoje elementi krivičnog djela, jer su od građana oteti milioni KM,”, rekao je ovim povodom zastupnik Čengić.

Federalni ministar saobraćaja i komunikacija Denis Lasić nije želio dati odgovor na ovo pitanje na sjednici Predstavničkog Parlamenta FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.