KO SDP HNK

Zaustavite divljanje fašističkih hordi

KO SDP BIH HNK najoštrije osuđuje posljednja iživljavanja na spomenicima u Stocu.

Noćašnje divljanje sljedbenika jednog davno propalog režima po spomeniku Palim borcima NOR-a, odnosno po Spomen obilježju žrtvama fašizma iz 1993. godine, ne predstavlja ništa drugo nego li prijetnju i jasnu poruku najprije stanovnicima Stoca, kao i svim antifašistima.

Konačno, smatramo da je krajnje vrijeme da se ovakve i slične poruke nazovu pravim imenom i da zajednički na sve načine dignemo glas i ustanemo protiv neofašizma, koji već nekoliko decenija stanuje ponajprije u Stocu i to, ako ne režiran onda zasigurno dozvoljen od onih koji se vole zvati promicateljima evropskih vrijednosti.

S obzirom da se naša vlast nikada ozbiljnije nije pozabavila problemom kojem su skoro svakodnevno izloženi stanovnici Stoca, moramo pronaći snagu i mudrost da se jednom za sva vremena suprotstavimo zlu i konačno zakonski riješimo pitanje konstantnog divljanja fašističkih hordi.

Na kraju, ako vlast nema politički kapacitet i volju da zakonski uredi ovu oblast i na taj način spriječi ovakva devijantna ponašanja, moramo pronaći neki drugi odgovor i pozvati sve antifašiste da konačno ustanemo protiv svih oblika ispoljavanja fašizma.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.