KLUB DELEGATA SDP BiH U DOMU NARODA PF BiH

Zaustavit ćemo usvajanje privatnih zakona za privatne potrebe

Nakon obmane da se u slučaju izmjena krivičnog zakona radi o ispunjavanju EU standarda, te jasnog tumačenja OSCE i reakcije organizacije Transparency international, klub delegata SDP BiH u Domu naroda PF BiH neće podržati niti uvrštavanje izmjena zakona na dnevni red sjednice, a ni njegovo usvajanje.

Danas je jasno da se radi se očiglednom pokušaju usvajanja privatnog zakona za privatne potrebe, bez bilo kakve stručne rasprave i to po skraćenom postupku, te stoga apsolutno ne želimo biti sudionici parlamentarnog desanta na pravosudni sistem i krivično zakonodavstvo.

Želimo ovim putem pozvati predlagačicu zakona da isti povuče iz procedure, te na taj način pošalje vrlo jasnu poruku da ne želi učestvovati u daljoj proceduri devastacije dostignutih normativnih standarda u djelima korupcije.

Što se tiče SDP-a, još jednom vrlo jasno ističemo da ćemo iskoristiti sve mehanizme koji nam stoje na raspolaganju da zaštitimo dignitet i neovisnost pravosudnog sistema, posebno u segmentu zaštite zakonskih normi koje predstavljaju urušavanje, umjesto napredak u borbi protiv korupcije.

Mi smo cijeli svoj mandat pokazali istrajnost u usvajanju seta antikoruptivnih zakona i njihovo održivo finansiranje, gdje smo, nažalost, više puta proceduralno i finansijski opstruirani od strane vlade koja je uspjela suspendovati primjenu istih kompletan mandat, te na taj način vrlo jasno potvrdila da ne želi stvarnu borbu protiv korupcije.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.