Zaustavit ćemo brutalne napade na državu i institucije vratiti građanima koji ih plaćaju

Na Strateškom planiranju Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine održanom u Tešnju dužnosnici SDP BiH izabrani na svim razinama razgovarali su o strateškim opredjeljenjima u sklopu priprema za predstojeće Opće izbore.

Kao najjača opoziciona partija SDP će i dalje nuditi federalnoj vladi zakonska rješenja koja treba da osiguraju bolji status radnika i penzionera, kvalitetniju i bolju zdravstvenu zaštitu, kvalitetniji ambijent poslodavcima.

Mi u SDP BiH smo, s druge strane, potpuno svjesni katastrofalne političke situacije u Bosni i Hercegovini, koordiniranog udara na državne institucije, širenja ratne psihoze i sve agresivnijih i bezobraznijih retoričkih  napada i osporavanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Takvo ponašanje neće i ne može proći bez našeg jasnog odgovora. Bosna i Hercegovina je iznad svih nas i niko se ne treba zanositi idejama njene podjele.

Predsjednik SDP BiH će poslati pismo sa konkretnim informacijama o ugrožavanju Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini svim strankama članicama Socijalističke internacionale i Partije evropskih socijalista. To će ujedno biti  i poziv za hitnim reagovanjem svih članica kroz institucije Evropske unije u smjeru zaštite suvereniteta Bosne i Hercegovine i poduzimanja mjera na sankcionisanju svih antidržavnih i antievropskih snaga u Bosni i Hercegovini.

SDP BiH će tražiti hitno održavanje odvojenih sastanaka sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini, g. Christianom Schmidtom i specijalnim predstavnikom Evropske unije u Bosni i Hercegovini, g. Johannom Sattlerom sa ciljem zaštite ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, provedbe Dejtonskog sporazuma, sankcionisanja onih koji javno i otvoreno krše Ustav i sporazum, razmjene informacija o mogućim, nužnim sankcijama Evropske unije za sve dužnosnike koji krše Dejtonski sporazum i osporavaju presude međunarodnog suda za ratne zločine i Evropskog suda za ljudska prava.

U isto vrijeme SDP BiH će zatražiti održavanje hitnih sastanka sa ambasadorima država svjedoka Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini kako bi ih upozorili na moguće posljedice Dodikove retorike koja bi mogla izazvati reakciju nacionalista koji čekaju svoju priliku za obračun na svim stranama. Zbog adekvatnog odgovora na novonastalu situaciju, SDP BiH će  formirati Odbor za zaštitu ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, kojeg će činiti eminentni stručnjaci iz relevantnih oblasti.

Zaključeno je kako će SDP BiH u sklopu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Brčkom organizovati skup sa kojeg će jasno biti poslane poruke o nedjeljivosti države Bosne i Hercegovine i nepobitnoj ravnopravnosti svih građana na svakom pedlju Bosne i Hercegovine.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.