Predsjedništvo SDP BiH

Zaustavimo sve političke nesuglasice i u potpunosti se okrenimo radu u institucijama sistema

Predsjedništvo SDP-a traži da se na svim nivoima vlasti urade rebalansi budžeta koji će preusmjeriti što je moguće više iznosa sredstava u funkciju obnove zemlje

Slika

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH, koja je održana sinoć u Sarajevu, data je puna podrška radu vlasti na svim nivoima u prevladavanju posljedica elementarnih nepogoda, u najtežim trenucima za našu zemlju od završetka ratnih dejstava.

Podrška je data i radu Federalne vlade i ministarstvima, kao i radu Civilne zaštite FBiH, koja je u ovim teškim trenucima pravovremenim djelovanjem spriječila još veći gubitak ljudskih života. Članovi Predsjedništva posebno su pohvalili rad Ministarstva odbrane BiH te Oružanih snaga BiH, čime se još jednom dokazalo da je ovo ministarstvo jedno od najorganizovanijih na nivou države.

Ocijenjeno je da je Ministarstvo sigurnosti BiH i njihov Operativno-komunikacijski centar, u teškim uslovima, dobro obavljao svoj posao te da im u njihovom daljnjem radu treba dati punu podršku.

Pozdravljene su aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova BiH u organizaciji međunarodne i regionalne pomoći u prvim danima nepogoda i u pregovorima oko dobijanja pomoći od strane Evropske unije, koja se namjerava uputiti Hrvatskoj, Srbiji i našoj zemlji. Izražena je potreba što skorije organizacije donatorske konferencije za obnovu poplavljenih područja, na čemu Ministarstvo vanjskih poslova BiH treba nastaviti pregovore sa brojnim međunarodnim institucijama.

Predsjedništvo SDP-a traži da se na svim nivoima vlasti urade rebalansi budžeta koji će preusmjeriti što je moguće više iznosa sredstava u funkciju obnove zemlje.

Članovi Predsjedništva SDP-a upućuju izraze saučešća porodicama nastradalih, ali i neizmjernu zahvalnost svima onima koji su za ovo kratko vrijeme pomogli stanovništvu u pogođenim područjima. Upućen je apel svim članovima i organizacijama SDP-a da, prilikom pomaganja građanima, kao volonteri ili izabrani zvaničnici, nipošto ne koriste nikakva partijska obilježja, niti da, na bilo koji način, ne promoviraju partiju. 

Nažalost, i u ovim teškim trenucima našlo se vremena i za promociju političkih ciljeva određenih političkih grupacija, koji neki mediji zdušno podržavaju. Ovim putem članovi Predsjedništva oštro osuđuju nerazumno i neodgovorno ponašanje pojedinaca, koji dezinformiranjem i plasiranjem  neistina unose nemir u stanovnike pogođenih područja, te podrivaju rad državnih institucija. Politikantstvo treba odgurnuti u stranu, a solidarnost i pomoć staviti na prvo mjesto.

Stoga pozivamo sve političke snage u ovoj zemlji da zaustavimo sve političke nesuglasice i u potpunosti se okrenemo radu u institucijama sistema, koja u ova teška vremena moraju biti stavljena u službu svih građana i obnove poplavom opustošene zemlje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.