Zatvara se kolektivni centar u Čeliću: Ključeve novih stanova preuzelo 18 porodica

Završena je implementacija projekta CEB II – “Zatvaranje kolektivnih i alternativnih smještaja putem javnim stambenih rješenja” u Čeliću. Realizacijom ovog projekta osigurane su stambene jedinice za 18 porodica koje su do sada koristile kolektivni ili alternativni vid smještaja.

U Federaciji Bosne i Hercegovine projekat implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, uz podršku Razvojne banke Vijeća Evrope.

Uručenju ključeva korisnicima prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, savjetnica ministra za ljudska prava i izbjeglice Amina Kavazović, načelnik Općine Čelić Admir Hrustanović i predstavnici donatora.

“Ovaj projekat za korisnike znači dom. Pored prostora u kojem će boraviti želimo donijeti i toplinu kojom pokazujemo svoju brigu prema najranjivijim kategorijama našeg društva. Sretni smo što je osamnaest porodica trajno dobilo stambeno zbrinjavanje i time riješili najvažnije životno pitanje”, kazao je Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica

Hercegovac Asmira preuzela je ključeve stana, ističe da se ponovo rodila.

“Ne postoje riječi kojima mogu opisati sreću. Dočekali smo momenat da imamo prostor kojeg ćemo zvati svojim. Ovo je veliki dan za sve nas i zahvalni smo svima koji su uspješno vodili ovaj projekat”, kazala je Asmira

Ukupna vrijednost podprojekta u Čeliću iznosila je oko 1.500.000,00 KM (1.170.000,00 KM kreditna sredstva CEB-a i iznos od 330.000,00 KM sredstava je osigurala Općina Čelić).

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.