Nikšić

Zatražili smo od tužilaštava očitovanje o istragama vezanim za privatizaciju

Nikšić je naglasio da ova lista nije zatvorena i da su čak jednim od zaključaka pozvali sindikat i druge koji imaju saznanja o nazakonitim radnjama da ih dostave Vladi FBiH

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas u Sarajevu da je Informacija o uočenim nepravilnostima u postupku privatizacije i poslovanju privrednih društava nakon završetka postupka privatizacije ili otvaranja stečaja, koju je Vlada FBiH danas usvojila, rezultat rada ovog saziva Vlade tokom skoro čitavog mandata.

– Odavno nastojimo da "upakujemo" ovu priču oko problema vezanih za privatizaciju i nalaze finansijske policije o poslovanju pojedinih privrednih društava – rekao je Nikšić.

On je istakao da su u Vladi Federacije BiH često imali priliku razgovarati s obespravljenim radnicima čije frustracije dijele jer oni koji su ih doveli u tu situaciju ne odgovaraju, a Vlada nema informacija da se u pravosudnim institucijama nešto dešava po tom pitanju.

– Zato smo danas usvojili ovu Informaciju u kojoj smo, za početak, naveli 20 preduzeća za koje od nadležnih tužilaštava tražimo da nas informiraju šta se dešava s istragama u tim slučajevima i u kojoj su fazi – kazao je Nikšić.

Naglasio je da ova lista nije zatvorena i da su čak jednim od zaključaka pozvali sindikat i druge koji imaju saznanja o nazakonitim radnjama da ih dostave Vladi FBiH.

Privredni subjekti koji su navedeni u Informaciji su Feroelektro d.d. Sarajevo, Vranica d.d. Sarajevo, Sodaso Holding -"Polihem" d.d. Tuzla, Konjuh d.d. Živinice, "Energopetrol" d.o.o. Mostar (Petrol Ljubuški), "Soda So" Holding Fabrika soli d.d. Tuzla, Konfekcija "Borac" d.d. Travnik, Trgovina "Borac" d.d. Travnik, Borac Export-Import d.d. Travnik, Alhos d.d. Sarajevo u stečaju, Soda so Holding "Dita" d.d. Tuzla, Tuzlanska Banka, Fabrika duhana Sarajevo d.d. Sarajevo, Bosnalijek d.d. Sarajevo, Šipad Komerc d.d. Sarajevo, Hotel Holiday Inn Sarajevo HTP, Soko Mostar (sva preduzeća nastala iz bivšeg sistema), Granit d.o.o. Jablanica, Rudar d.o.o. Konjic, te bugojanska "Špedicija".

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.