Cilj sastanka sagledavanje najtežeg i najopasnijeg udara na Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH od njegovog potpisivanja do danas

Zatražen sastanak zbog odluke o referendumu u RS

Deset poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uputili su danas javni poziv predsjedavajućim Predsjedništva i Vijeća ministara BiH Bakiru Izetbegoviću i Denisu Zvizdiću da organizuju razgovor sa državnim poslanicima, ministrima i predsjednicima državnih parlamentarnih stranaka.

“Javno vas pozivamo da u narednim danima hitno organizujete razgovor svih političkih stranaka koje nisu učestvovale u donošenju antidejtonske i antiustavne odluke o održavanu nelegalnog referenduma u bosanskohercegovačkom entitetu RS”, navodi se u pozivu koji su potpisali poslanici Denis Bećirović, Saša Magazinović, Maja Gasal-Vražalica, Mirsad Mešić, Mensura Beganović, Damir Bećirović, Šemsudin Mehmedović, Zaim Backović i Jasmin Emrić.

Tražimo, dodaje se u pozivu, da na taj razgovor pozovete državne poslanike, državne ministre i predsjednike parlamentarnih političkih stranaka (Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Željko Komšić, Dragan Čović, Nermin Nikšić, Sefer Halilović, Ilija Cvitanović i Nermin Ogrešević) „koji nisu učestvovali u donošenju opasne entitetske odluke o rušenju Ustavnog suda BiH i ustavnog poretka BiH, kao i u pokušaju unilateralnog napuštanja Dejtonskog mirovnog sporazuma“.

“Sastanak tražimo s ciljem sagledavanja najtežeg i najopasnijeg udara na Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH od njegovog potpisivanja do danas”, navodi se u javnom pozivu koji je 10 poslanika uputilo predsjedavajućim Predsjedništva i Vijeća ministara BiH Bakiru Izetbegoviću i Denisu Zvizdiću, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.