Zastupnici u Evropskom parlamentu iskazali podršku stavovima SDP BiH

Delegacija SDP BiH je danas u sjedištu SDP BiH ugostila grupu zastupnika u Evropskom parlamentu iz socijaldemokratske grupacije. Delegaciju zastupnika u Evropskom parlamentu sačinjavali su Dietmar Köster, član Evropskog parlamenta ispred njemačkih socijaldemokrata, Thijs Reuten, eurozastupnik iz Holandije, te Andreas Schieder, šef grupe socijaldemokratskih zastupnika iz Austrije. Također, u delegaciji je bio i g. Ahmed Husagić, osnivač pokreta “Snaga domovine” i dugogodišnji socijaldemokratski politički aktivista.

Delegaciju SDP BiH je predvodio predsjednik partije Nermin Nikšić a sačinjavali su je još i Damir Mašić, šef kluba zastupnika SDP BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, te Nerin Dizdar, politički direktor SDP BiH.

Predsjednik Nikšić je na sastanku izrazio zahvalnost gostima zbog njihovog intenzivnog angažmana na zaštiti interesa države Bosne i Hercegovine i podrške borbi za uspostavom građanske države ustrojene prema evropskim standardima jednakopravnosti svih građana. S obzirom da se radi o jednim od najaktivnijih zastupnika u Evropskom parlamentu koji zagovaraju bosanskohercegovačke državne interese, predsjednik Nikšić je istaknuo da njihov angažman i uključenost u tokove predstavlja značajan poticaj i ohrabrenje za sve dobronamjerne građane i političke snage u Bosni i Hercegovini.

Zastupnici u Evropskom parlamentu su još jednom iskazali podršku stavovima SDP-a Bosne i Hercegovine u vezi sa aktuelnim stanjem i principima izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Izrazili su uvjerenje o skorijem jačem angažmanu Evropske unije i njenih članica na polju suprotstavljanja destruktivnim politikama koje promiču podjele i koncepte etničkog ekskluzivizma, koji su presudama Evropskog suda za ljudska prava proglašeni diskriminatornim. Zastupnici su najavili poduzimanje daljih konkretnih koraka na ovom planu, u skladu sa informacijama koje dobijaju od dužnosnika SDP-a.

Na sastanku je dogovoreno dalje produbljenje saradnje između SDP-a i socijaldemokratske grupacije u Evropskom parlamentu na polju zaštite interesa građana Bosne i Hercegovine i ubrzanja euroatlantskog puta naše zemlje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.