Parlament FBiH

Zastupnici dali saglasnost za izgradnju Bloka 7 u Tuzli

Zato ovo pored, otvaranja radnih mjesta i generatora privrede, znači i ostanak na poslu 3.000 rudara rudnika „Kreka“.

Slika

 Parlament FBiH na današnjoj sjednici dao je saglasnost za izgradnju Bloka 7 u Tuzli. Sa 53 glasa za, šest protiv i 15 suzdržanih usvojeni su zaključci o izgradnji Bloka 7 u termoelektrani Tuzla, javlja bh. novinska agencija Patria.

Kako je ranije potvrdio generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Elvedin Grabovica postojeći Blokovi počinju izlaziti iz upotrebe 2018. godine, a nije napravljen niti jedan novi, niti je postojeće moguće reparirati kako bi im se produžio životni vijek. Zato ovo pored, otvaranja radnih mjesta i generatora privrede, znači i ostanak na poslu 3.000 rudara rudnika „Kreka“.

Zastupnici su prihvatili informaciju o izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje u izgradnju Bloka 7 u Tuzli, te su dali su saglasnost za izbor kineskog konzorcija koji će graditi Blok 7, a usvojen je i zaključak prema kojem će Vlada o svim aktivnostima redovno informirati Parlament, piše Patria.

Ponuda projektnog partnera kineskog Konzorcija Gezhouba Group Company Limited (CGGC), China i Gunagdong Electric Power Desing Institute ( GEDI), China teška je 785,6 miliona eura. Ponuđeni model finasiranja podrazumijeva 15 posto vlastitog učešća EPBiH i 85 posto kredita EXIM Bank. Konzorcij CGGC  i GEDI je izvođač radova po principu „ključ u ruke“ .

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.