Damir Mašić

Zašto Vlada FBiH smjenjuje uspješnu direktoricu kompanije Gineks?

Damir Mašić, šef Kluba zastupnika SDP BiH u PD Parlamenta FBiH, postavio je danas zastupničko pitanje vezano za stanje u firmi Ginex iz Goražda

– Imam pitanje za Vladu Federacije BiH, a radi se o firmi Unis Ginex iz Goraža čiji rukovodioci organizacionih jedinica i predstavnici sindikata 25. aprila saznaju da će se na sutrašnjoj sjednici Vlade FBiH razmatrati smjena direktora uz nepoznate razloge koji bi doveli do toga. Rukovodici organizacionih jedinica i sindikalne organizacije u ime 706 zaposlenika traže od Vlade FBiH da prije odluke o smjeni direktora obrazlože razloge.

Činjenica je da Unix Gineks u 2021. zabilježio najveće rezultate povećavajući obim za 53,1 posto u odosu na 2020. godinu. Radi se o proizvođaču inicijanih kapisli municije za malo oružje u svijetu i ključni je strateški partner najvećim proizvođačima municije u više od 40 zemalja svijeta, EU-a, a pogotovo u SAD-u – kazao je zastupnik Damir mašić (SDP) i dodao:

– Imajući u vidu ove informacije uz muk Vlade FBiH, ljudi iskazuju sumnju da je povod za smjenu iskorištavanje trnutne tržišne pozicije kako bi se proizvodnja najtraženijih proizvoda na svijetu, inicijalne kapisle za municiju za malo oružje, preusmjerila na druge kupce koji bi preprodavali tu robu i stjecali ekstra profit.

Također, sumnja se kako se želi iskoristiti akumulirana dobit društva sa finansiranje sumnjivih projekata, kako bi se deseci miliona KM sa razvojnih neophodnih projekata preusmjerili na projekte koji nisu povezani sa osnovnom djelatnošću. Da se žele zaustaviti planovi uprave. Pozivam vladu, resornog ministra, da izađu i saopće da li je ovo istina – pitao je Mašić.

Faktor.ba

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.