Edita Sulejmanović, kandidatkinja za načelnicu općine Novi Grad Sarajevo

Zašto su mi važni lokalni izbori

Državni izbori me podsjećaju na zgradu u kojoj živim. U njoj ima dvadeset i kusur stanova u kojoj je dvadeset i kusur različitih porodica i preko stotinu ljudi, drugačijih na svoj način. Među tim ljudima je uvijek veliki broj onih sa kojima rado popijem kafu, obavezno se pozdravim, “upitam”, stanem, popričam. Ne mogu utjecati da njihova razmišljanja budu identična mojima, da namještaj u njihovim domovima bude identičan mome, da se zovu kao ja, da odgajaju djecu kao ja… to i ne želim! Ali, mogu srediti svoj stan kako hoću, prema potrebama svih mojih članova porodice, obezbijediti im da imaju sve što im je potrebno. Uzajamnim poštivanjem i razumijevanjem, ljubavlju i uz osmijeh, izgradila sam svoj dom i porodicu da ne postoji veći uspjeh u životu od ponosne majke i supruge. Lokalne izbore upravo na taj način doživljavam. Ako ne mogu urediti zgradu u kojoj živim kako hoću, mogu svoj stan. Tako je i na lokalnim izborima: ako ne mogu imati utjecaja na brojne probleme u koje nas uvlače dvadeset i nešto godina oni isti koji su trenutno na državnoj vlasti, mogu urediti svoju općinu kako ja hoću, prema potrebama svih mojih sugrađana, obezbijediti nam svima podjednaka prava. Zamislite da favorizirate jedno dijete naspram drugog! To je isto kao da favorizirate jedan dio podobnih ljudi, a ostatak stanovnika ostavite na cjedilu. Poznato zvuči? Dakle moj dom je moja svetinja, moja porodica je moj najveći ponos, a Općina koju doživljavam svojim domom i njeni stanovnici su dio jedne velike porodice čiji članovi moraju imati podjednaka prava, a na najbolji mogući način ćemo to pravo iskoristiti glasačkim listićem 2. oktobra. Ne dozvolimo da nam uskrate i to pravo, jedno od rijetkih koje nam još uvijek nisu oduzeli. Na ovim lokalnim izborima borimo se protiv licemjerstva, pohote, bezobraznog i netransparentnog iskorištavanja budžeta Općine koji je BUDŽET GRAĐANA, A NE NAČELNIKA, borimo se protiv onih koji troše novac na renoviranje Općine i kabineta načelnika, na biciklističke staze, sadnju cvijeća i postavljanje klupa. Borimo se za podjednaka prava svih građanki i građana Novog Grada, za prioritetne projekte koji će umanjiti problem nezaposlenih, gladnih, koji će pomoći ženama i majkama da imaju svoja prava, penzionerima da provedu svoje vrijeme u centrima za zdrav život, mladima da provedu svoju mladost u sportskim i kulturnim mjestima, a budućnost u ovoj, a ne u tuđoj zemlji. Borimo se da uredimo naš dom, našu općinu Novi Grad zajedno.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.