Samir Suljević

Zašto se stalo sa izgradnjom zatvorenih tramvajskih stajališta i kada počinje obnova tramvajske pruge?

Samir Suljević, zastupnik SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, na jučerašnjoj sjednici Skupštine uputio je pitanje Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo, povodom prestanka izgradnje zatvorenih tramvajskih stajališta, što je bio projekat prethodne Vlade Kantona Sarajevo.

„Zašto se stalo sa izgradnjom zatvorenih tramvajskih stajališta? Konkretno sa izgradnjom započetog stajališta na Otoci?

Evidentno je da se i u doba pandemije, uz pridržavanje propisanih mjera, građevinski radovi odvijaju i u KS, dok se na započetom stajalištu na Otoci radovi ne odvijaju već više od mjesec dana. To predstavlja problem, jer je zatvoren dio glavne saobraćajnice za skretanje ka Otoci, te to otežava saobraćaj.

Ovo je pogodno vrijeme za gradnju, jer je tramvajski saobraćaj već mjesec dana u prekidu. Iznenađujuće je zbog toga što je bivša Vlada KS obezbijedila sredstva za ovu namjenu, kao i sredstva za rekonstrukciju tramvajske pruge od Marin Dvora do Ilidže.

Jasno mi je da se u doba pandemije i teške ekonomske situacije od mnogih projekata mora odustati, ali se ne treba odustajati od započetih radova i ostaviti gradilište na ulici. Na kraju krajeva to su namjenski kreditno obezbijeđena sredstva, koja je ponavljam obezbijedila prošla Vlada Kantona Sarajevo.

Očito je da će građani KS još dugo čekati na tramvajsku prugu Ilidža-Hrasnica i na rekonstrukciju tramvajske mreže. Da li je nova Vlada spremna suočiti se sa ovim problemima?“, zapitao se Suljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu