Zašto se SDA boji kamera?

Danas smo na sjednici općinskog vijeća Sanski Most imali na stolu inicijativu da se videozapisi sjednica OV Sanski Most reemituju javno, a isto bi obavljala lokalna RTV SANA.
Godinama već kao klub vijećnika insistiramo na reemitiranju sjednica OV, kako bi gradjani Sanskog Mosta mogli pratiti rad onih koje su izabrali u vijećničke klupe.
Naprosto ne možemo vjerovati da je SDA zajedno sa SBB i DNS u Sanskom Mostu odbila ovaku inicijativu, i to, bez jasnog obrazloženja.
Cijenimo da bi pomenuto unaprijedilo objektivnost i transparentnost, te umnogome uozbiljilo rad OV Sanski Most. Želimo podsjetiti vladajuću SDA da su gradjani birali to isto OV, te da isto postoji da bude servis njima, a ne obratno.
Pitamo se zašto ovakva inicijativa predstavlja problem i šta se to od gradjana treba ili želi sakriti?
U Budžetu za 2016. godinu izdvojeno je 423.500 KM i mi smatramo, da ako se ovako enormna sredstva na godišnjem nivou izdvajaju za RTV SANA, ista se trebaju i opravdati objektivnim informisanjem javnosti.
Mi ćemo i dalje insistirati na javnom prenošenju sjednica OV, jer smatramo da gradjani trebaju vidjeti i čuti one koje su birali.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.