GO SDP Banja Luka

Zašto se odustalo od prakse uručenja zahvlanica zaslužnim pojedincima povodom Dana oslobođenja Banja Luke?

Gradski odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Banja Luka danas je uputila pisma Gradonacelniku Banja Luke Igoru Radojičići i predsjedniku Skupštine Grada Banja Luka Zoranu Taliću, a u vezi prekidanja tradicije od 75 godina.

Bez objašnjenja Grad je propustio da uruči zahvlanice zaslužnim pojedincima, a napominjemo da se ova svečana tradicija praktikovala od oslobođenja Banja Luke 1945.godine.

Uputili smo pismo da se ta, po našem mišljenju greška ispravi, ali dužni smo putem medija upoznati javnost da je Grad Banja Luka pod vodstvom pomenutog dvojca neodgovorno ponio i prekinuo jednu protokolarnu, ali za mnoge veoma značajnu tradiciju.

“S obzirom da je rok za dostavljanje inicijativa po Javnom pozivu za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila Dana grada, istekao još 17.2.2020. godine, a dobitnici istih nisu izabrani, da li je Grad Banja Luka, odlučio prekinuti ovi tradiciju?

S obzirom da je 75. godina od oslobođenja Banje Luke i 75. godina od pobjede nad fašizmom, smatramo da bi bilo skandalozno, među predloženim inicijativama ne izabrati one najbolje i dodjeliti im nagradu, kako bi to sigurno bilo i urađeno da se ne nalazimo u vanrednom stanju.

Nadamo se da ono neće biti izgovor, da se nagrade ne dodjele. Priznaćete, ako ne bar javno, da je značajnije ne prekidati dodjelu tih nagrada od bilo kakvog “live” koncerta za Dan Grada.

Bili smo svjedoci da su sastanke „na daljinu“ održavali i visoki funkcioneri u Vladi Republike Srpske, kao i u brojnim drugim slučajevima, smatramo da se ovakav ili sličan sastanak mogao održati i sa radnim tijelima Skupštine Grada Banja Luka, izabrati nagrađene i odati im počast za njihov uspijeh.

Nagrade i priznanja ne predstavljaju materijalno opterećenje za Grad Banja Luku, dostava je moguća putem pošte, bez okupljanja i ceremonijalnog uručenja nagrada, ali da se rad i zalaganje naših sugrađana nagradi.

Grad Banja Luka se na ovaj način grubo oglušio na rad, dostignuća i trud svojih stanovnika. Napomenuli bi vas da je Grad Banja Luka i u daleko težim uslovima čuvao ovu tradiciju.

Molim da nam odgovorite na sljedeća pitanja:

1. Da li su izabrati leurati, a odustalo se u međuvremenu od dodjele nagrada?
2. Ako se nije odustalo od dodjele da li će biti izabrani ovogodišnji leurati i kad će priznanja za iste biti uručena?”, navodi se u pismu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.