Ivan Boban

Zašto se malo radi na izgradnji velikih cestovnih infrastrukturnih projekata u FBiH?

Zastupnik u zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivan Boban je tražio detaljne informacije o statusu cestovnih infrastrukturnih projekata u Federaciji BiH.

Najave Premijera da će autocesta biti završena kroz nekoliko godina nakon što se uvedu trošarine (akcize) na gorivo se sada pokazuju kao potpuno promašene.
„Tražio sam da mi se dostave detaljne informacije o statusu projekta na tunelu Hranjen, zatim informacije o radovima na Koridoru Vc na poddionicama Počitelj – Zvirovići, Vranduk – Ponirak kao i Tarčin – Tunel Ivan. Zatim sam tražio informaciju vezanu za brzu cestu Mostar – Široki Brijeg – granica s Republikom Hrvatskom“, istaknuo je Boban.
U narednom periodu će biti organizirana posebna sjednica Odbora za promet i komunikacije na kojoj će se inzistirati na detaljnoj analizi svih trenutno aktivnih projekta u cestogradnji. Biti će pozvani predstavnici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, predstavnici JP Autoceste FBiH kao i predstavnici JP Ceste FBiH da se prezentiraju sve aktivnosti u cestogradnji nakon čega će Odbor obavijestiti zastupnike Zastupničkog doma, ali i javnost u cjelini.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.