OO SDP BiH Novi Grad

Zašto obmanjuje i koga štite SDA i načelnik Semir Efendić

Nakon što je u proteklom periodu svoje aktivnosti općinska administracija na čelu sa načelnikom Efendićem usmjerila na neuspješno uklanjanje bilo kakvih poveznica Općine Novi Grad sa igralištima na području Općine, sada je na djelu prikrivanje svih radova koji bi mogli biti sporni i kompromitirajući za čelnike Općine. Naime, u materijalu za tematsku sjednicu Vijeća na kojoj se prezentira stanje sportskih igrališta došlo je do značajnih promjena u opisu stanja istih u odnosu na zvanični dokument iz jula 2015. godine.

slika1Na 29. sjednici Općinskog vijeća održanoj dana 23. jula 2015 godine prezentirana je “Informacija o stanju i izgradnji objekata kulturnih i sportskih sadržaja na području Općine Novi Grad Sarajevo”, čiji predlagač je Općinski načelnik, a obrađivač: Služba za obrazovanje, kulturu i sport (Pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport – Elvir Resić). Polažući vjeru u tačnost prezentiranih podataka u Informaciji, Općinsko vijeće je prihvatilo navedenu informaciju.

U informaciji je navedeno da Općina Novi Grad Sarajevo trenutno raspolaže sa 4 sportska objekta i 42 sportske plohe i da je izvršena sanaciju gotovo svih sportskih ploha (uključujući i sportske plohe u ulici Mustafe Kamerića).

U zvaničnom saopćenju za javnost Općine Novi Grad Sarajevo navodi se da „kada je u pitanju mobilijar igrališta zadržan je postojeći, a radi se o mobilnim golovima koji nisu pričvršćeni za podlogu“, dok je načelnik Efendić u svom prvom obraćanju nakon tragičnog događaja izjavio da je „Općina prije izvjesnog vremena sanirala ogradu i postavila umjetnu travu na ovo igralište.“ Evidentno je da u njegovoj izjavi nedostaje, a u saopštenju Općine se obmanjuje činjenica da su postavljene i nove konstrukcije golova što je prezentirano u oficijelnom dokumentu o stanju sportskih igrališta, kao i u zvaničnom saopćenju nakon same sanacije igrališta.

slika2Također, ostaje sporno da Općinski načelnik, kao predlagač materijala, niti u jednom od zaključaka nije predložio analizu dosadašnjih radova i uređenja igrališta, analizu ugovora sa izvođačima radova za izgradnju igrališta na području Općine, standardima po kojima su isti izgrađeni, podatke o kvalifikovanosti za takve poslove, te nadzornim organima koji su iste prihvatili, što je preduslov za njihovu konačnu upotrebu, a što će Klub vijećnika SDP na vanrednoj sjednici predložiti kao jedan od zaključaka.

Klub vijećnika SDP BiH Novi Grad Sarajevo

Centar za informisanje SDP BiH

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.