SDP BIH Ilidža

Zašto novi Regulacioni plan Stup – Nukleus nije objavljen u Službenom listu Bosne i Hercegovine?

Ne zanima nas privatni odnos između načelnika Memića i vlasnika srušenog objekta Topole, niti njegov odnos sa onima kojima je eventualno obećao atraktivnu lokaciju – ne zanima nas sve dok ti odnosi ne prave štetu našem zajedničkom dobru koje smo zakletvom obećali štititi.. Zanimaju nas posljedice koje će Opština Ilidža trpiti radi još jednog nezakonitog postupka i zanima nas do kada će se nastaviti “maćehinski odnos” prema kulturno-istorijskom naslijeđu i zaštićenim spomenicima kulture.

Da li je Stara željeznička stanica na Ilidži, nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, sljedeće što će se (s)rušiti?

Podsjećamo da je jedan od razloga zbog kojih nismo podržali Prijedlog budžeta Opštine Ilidža za 2018.god. taj što u njemu ne postoje sredstva za zaštitu i promociju kulturno-istorijskog naslijeđa na teritoriji naše opštine.

Kada je u pitanju Informacija o realizaciji zaključaka Opštinskog vijeća Ilidža, Klub vijećnika SDP-a je izrazio nezadovoljstvo veoma malim stepenom realizacije i istakao činjenicu da među nerealizovanim zaključcima ima i onih za čiju realizaciju je bila potrebna samo dobra volja i razumijevanje viših instanci vlasti, koje čine iste stranke koje vladaju i na Ilidži.
Ova Informacija je pokazala i da su klubovi SDP-a i DF-a ispravno upozoravali na nepravilnosti učinjene prilikom usvajanja Regulacionog plana Stup – Nukleus.
Zavod za planiranje KS nije ispoštovao amandmane koje je OV Ilidža usvojilo i nije ih unio u Regulacioni plan koji, simptomatično, ni četiri mjeseca nakon usvajanja nije objavljen u Službenom listu BiH. Građane Stupa pozivamo da zapamte ko ih je po drugi put u ovoj deceniji bezočno prevario.

Informacija o uspjehu i vladanju ilidžanskih đaka podsjetila nas je da se ipak vrijedi boriti za bolje društvo a Vijeće smo informisali o Odluci o nagrađivanju najboljih učenika iz osnovnih škola koju smo pripremili a nakon obavljenih javnih rasprava po ilidžanskim školama na narednoj sjednici će u formi prijedloga biti ponuđena Vijeću na usvajanje.
Zbog povećanog broja učenika sa različitim vrstama poteškoća Klub vijećnika SDP-a je zatražio od Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS odgovor na pitanje: “Da li i na koji način spomenuto Ministarstvo namjerava pomoći ilidžanskim školama kada je u pitanju oblast inkluzije?”.

Ukoliko to neće uraditi nadležno Ministarstvo, mišljenja smo da Opština Ilidža mora pomoći te kroz rebalans budžeta obezbijediti sredstva za asistente u nastavi a posebno za logopede, zbog povećanog broja učenika sa govornim manama.

Vijeće je prihvatilo inicijativu da vijećnici i vijećnice koji su u mogućnosti volontiraju jedan dan u Servis centru Dajte nam šansu, da bi se na taj način bolje upoznali sa teškoćama na koje svakodnevno nailaze roditelji djece sa invaliditetom, te je vijećnik Avdić Samir zadužen da organizuje tu zajedničku aktivnost.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.