Segmedina Srna-Bajramović

Zašto još nije zaživio Zakon o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom?

Segmedina Srna- Bajramović, delegatkinja SDP BiH u federalnom Domu naroda, na jučerašnjoj sjednici ovog Doma, postavila je pitanje vezano za status Prijedloga Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom.

“Mi se godinama u političkom životu svodimo na MMF aranžmane kojim zadužujemo našu djecu i sukobima kako taj novac trošiti, a najvećim dijelom vrlo neproduktivno, pri tome apsolutno ne vodeći računa o efikasnosti implementacije zakona koji znače život.

Statistike kažu kako svaki šesti par u BiH ne može prirodnim putem dobiti dijete.

Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio je Prijedlog Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom 06.06.2018. godine.

Danas pitam nadležne u kojoj smo fazi implementacije zakona koji uskoro puni svoje tri godine, te koliko smo parova u FBiH usrećili dajući im šansu za potomstvo primjenom istog?”, pitala je Srna-Bajramović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu