Otvoreno pismo prim.dr. Dragana Stevanovića, kantonalnim i zdravstvenim institucijama Kantona Sarajevo

Zašto je onkološki akcelerator, kupljen za potrebe UKCS, plaćen 2,5 miliona KM skuplje?

Poštovani,

Objavljena je informacija koju sam lično provjerio i koju i vi možete provjeriti uvidom u dokumentaciju Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo da je, za potrebe UKCS-a, naručen onkološki akcelerator po cijeni od 5.500.000 KM, plus PDV od nešto manje od milion KM, preko firme Medit, koja je u bliskim vezama sa SDA.

Iako nisam neki stručnjak u oblasti radiološke terapije, provjerio sam više neovisnih izvora i utvrdio da naručeni aparat košta 1.500.000 američkih dolara ili oko 2.500.000 KM sa dodatnom opremom, a da sa troškovima transporta, montaže i provizijom dobavljaču, te PDV- om, taj uređaj ne može koštati više od 4.000.000 KM.

Vaša je zakonska obaveza i dužnost da provjerite zašto UKCS ovaj skupi aparat plaća 2.500.000 KM više i kome idu ti novci. Za taj novac mogu se ispuniti svi zahtjevi u vezi plaća uposlenika u zdravstvu KS ili se može kupiti jedan najsavremeniji aparat MRI.

Sve podatke koji su vam potrebni možete lakše od mene dobiti službenim putem.

NEMOJTE REĆI DA NISTE ZNALI I DA STE ZATEČENI. SADA STE VI NA POTEZU I TO VAM JE SLUŽBENA OBAVEZA.

Prim.dr. Dragan Stevanović, potpredsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.