Denis Bećirović

Zašto Denis Zvizdić opstruira donošenje Zakona o zabrani izazivanja nacionalne mržnje?

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma PS BiH poslanik SDP BiH dr. Denis Bećirović je tražio odgovornost članova Vijeća ministara zbog neprovođenja usvojenih odluka državnog parlamenta.
Naime, na sjednici Predstavničkog doma PS BiH održanoj u februaru 2015. godine, usvojen je prijedlog Denisa Bećirovića o donošenju zakona o zabrani izazivanja nacionalne, vjerske i rasne mržnje, kao i svakog drugog oblika mržnje u Bosni i Hercegovini.
Nažalost, prema riječima Bećirovića, Zvizdić i članovi Vijeća ministara potpuno su se oglušili o usvojeni zaključak. Također, Bećirović je podsjetio Zvizdića da je riječ o esencijalnom zakonu za državu koji treba da zakonski zabrani izazivanje i širenje nacionalne i vjerske mržnje, kao i da će uporno nastaviti insistirati na usvajanju ovog zakona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.