Saša Magazinović pitao Denisa Zvizdića koji je odgovor poslan u Upitniku na pitanje o broju stanovnika u BiH

Zna li Denis Zvizdić koliko BiH ima stanovnika?

Saša Magazinović (SDP BiH) insistirao je danas na sjednici Predstavničkog doma PSBiH da mu premijer BiH Denis Zvizdić odgovori koliko stanovnika BiH ima i koji je odgovor poslan u Upitniku na ovo pitanje.

Zvizdić je odgovarajući na ovo pitanje čak kazao da ovakvo pitanje i ne postoji u Upitniku, te da će ovo pitanje proslijediti Agenciji za statistiku. Nakon toga Zvizdić je opet počeo pričati o kandidatskom statusu i historijskom momentu.

Replicirao je Magazinović kazavši da je Zvizdić pokazao veliko neznanje, jer nije tačno da nema takvo pitanje.

– Vi ste odgovorili na sve što vas nisam pitao. Objavljen je Upitnik javno i tamo jasno stoji među političkim kriterijima i takvo pitanje. Vaš problem je što ste prvo naveli da imamo 3.531.159 stanovnika, a onda u dnu da ima 3.473.078 stanovnika. Pitat će vas iz EU, kao što vas i ja sada pitam koji odgovor je tačan, jer neće tamo niko zaokruživati šta je tačno – istakao je Magazinović.

Poslanik SDP-a dodao je da zastupnici Parlamenta BiH zaslužuju da znaju tačan broj stanovnika BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.