KO SDP Tuzlanskog kantona

Žarko Vujović i Boris Krešić blokirali Tuzlanski kanton

Građani Tuzlanskog kantona jučer su bili svjedoci jednog brutalnog pravnog iživljavanja Žarka Vujovića (SD) i Borisa Krešića (DF) u Skupštini Tuzlanskog kantona. Na prijedlog nove većine u Skupštini TK koja broji 18 poslanika, jučer je trebalo biti smijenjeno rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona i Vlada Tuzlanskog kantona, te na mjesto Žarka Vujovića biti imenovan Slađan Ilić, na mjesto Borisa Krešića biti imenovana Vedrana Petrovi,ć a na mjesto premijera Denijala Tulumovića biti imenovan prof.dr. Kadrija Hodžić.

To su jučer spriječili predsjednik i potpredsjednik Skupštine TK, Žarko Vujović i Boris Krešić. Oni vrše svjesnu zlopotrebu instituta zaštite vitalnog nacionalnog interesa. Kako može biti ugrožen vitalni nacionalni interes srpskog naroda ako umjesto jedne osobe srpske nacionalnosti, na poziciju predsjednika bude imenovana druga osoba srpske nacionalnosti?

Ovo pitanje su pokrenuli oni koji su u rukovodstvo Skupštine izabrani na neustavan način, oni čija Vlada je zaključkom Ustavnog suda FBiH proglašena neustavnom zato što ista nema predstavnika iz reda hrvatskog naroda i oni koji znaju da se smjenom rukovodstva Skupštine neće promijeniti nacionalna zastupljenost konstitutivnoh naroda.

Skoro dvije godine Vlada Tuzlanskog kantona nanosi velike štete građanima. Kršenje ili zloupotreba Ustava, zakona i drugih propisa, postalo je osnovno pravilo ove Vlade. Jedan ministar je osuđen, protiv drugoga je podignuta i od Suda potvrđena optužnica, suprotno Ustavu nemaju ministra hrvatske nacionalnosti i gomilaju se štete koje nanosi ova Vlada.

Dakle, svjesnom zloupotrebom instituta zaštite vitalnog nacionalnog interesa, predsjednik i potpredsjednik Skupštine su sa umišljajem blokirali Tuzlanski kanton što može prouzrokovati nesagledive štete za građane Tuzlanskog kantona.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu