Damir Mašić

Žao mi je što Nenadić odgovornost nije pokazao malo ranije

Predsjednik KO SDP-a Sarajevo Damir Mašić, prokomentirao je za Klix.ba ostavku Marija Nenadića te poručio kako ova ostavka nekoliko dana prije nego što će se održati sjednica o nepovjerenju Vlade KS nema nikakvog smisla.

Kako ističe Mašić, ovaj potez nema nikakve svrhe nekoliko dana prije sjednice gdje će biti formalno smijenjena Vlada KS.

“Uz dužno poštovanje potezu Nenadića, on u ovom trenutku nema nikakvog smisla jer je u ponedjeljak svakako zakazana sjednica za izglasavanje nepovjerenja. Meni je žao da Nenadić nije pokazao odgovornost malo ranije jer se zna da su početkom oktobra predati potpisi za smjenu Vlade KS. Nakon mjesec i po dana otkako se zvanično zna da postoji 18 zastupnika koji će glasati za smjenu, raditi ovo nema nikakve svrhe”, rekao je Mašić za Klix.ba.

Kada je u pitanju procedura smjene Vlade, Mašić ističe da se stvari mogu u ovom slučaju zakomplikovati.

“Procedure su jasne i precizne. Ono što je tačno jeste da sada moramo komisijsku i skupštinsku proceduru proći ponovno što će nam uzeti malo više vremena. Ta ocjena stoji, nažalost ovo što je danas uradio nema nikakvog smisla”, ističe Mašić.

Ističe kako ipak u svemu ovome najviše ispaštaju građani Kantona Sarajevo.

“Gubi se vrijeme u situaciji kada vlada ne funkcioniše, i vlada koja ključne ministre već mjesecima nema. Previše je problema da bismo se sad bavili proceduralnim stvarima. Produžavanjem ukupnog stanja kad je u pitanju smjena vlade, trpit će samo građani”, zaključio je Mašić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu