Zamjenik ministra pravde BiH Elvir Mahmuzić sastao se sa Igorom Šoltesom

Zamjenik ministra pravde BiH Elvir Mahmuzić sa saradnicima bio je domaćin članovima delegacije Ministarstva pravosuđa Republike Slovenije koje je predvodio Igor Šoltes, državni sekretar za međunarodnu saradnju i međunarodnu pravnu pomoć te zemlje.

Zamjenik Mahmuzić upoznao je slovenske zvaničnike sa zakonskim rješenjima na kojima se radi u Ministarstvu pravde BiH, a koji su važni za reformu bh. pravosuđa. Usvajanje tih zakona je i dio ispunjenja 14. prioriteta koje je Evropska komisija stavila pred BiH kako bi otvorila pregovore za pristupanje. Sekretar Šoltes pozdravio je napore koje Bosne i Hercegovina ulaže za usvajanje reformskih zakona i otvaranje pregovora.

Na sastanku je kazano i to kako BiH i Slovenija imaju prijateljske veze i kako ne postoje otvoreni i neriješeni problemi u međusobnim odnosima. Delegacije su istakle opredjeljenje za intenziviranje institucionalne saradnje dva ministarstva u interesu građana Bosne i Hercegovine i građana Republike Slovenije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.