Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović susreo se sa predstavnicima Svjetske banke

„Tokom službene posjete Sjedinjenim Američkim Državama, na ovogodišnjoj Proljetnoj skupštini, u sastavu delegacije Bosne i Hercegovine sastao sam se sa sa izvršnim direktorom i predsjednikom holandske Konstituence u Svjetskoj banci (World Bank) g-dinom Koenom Davidsom. Ovom prilikom je podržan Program Svjetske banke koji se implementira u BiH, ali je istovremeno i naglašena potreba za ubrzanjem procesa potrošnje odobrenih kredita.

Potom je uslijedio i sastanak sa g-đom Antonella Bassani, potpredsjednicom Svjetske banke za područje Istočne i Centralne Europe, zajedno sa g-đom Xiaoqing Yu, regionalnom direktoricom za Zapadni Balkan i g-dinom Christopher Sheldon, direktorom za BiH i Crnu Goru. Razgovarano je o implementiranim projektima u našoj državi, ali i onima koji nam tek predstoje.

Još jedan veoma konstruktivan razgovor se desio sa potpredsjednikom Svjetske banke g-dinom Akihiko Nishio-em, koji je zadužen za Asocijasiju donatora za razvoj IDA, kao i njegovim kolegama g-dinom Dirk Reinermann, g-đom Željkom Sedlo i g-đom Rebecca Nichols.

Sagovornici su pohvalili Odluku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da kao srednje razvijena zemlja i korisnik povoljnih kredita Svjetske banke u svom procesu ekonomskog napretka, podrži razvoj drugih država kroz IPA fond.”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.