Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović se obratio na konferenciji Međunarodne donatorske asocijacije IDA u Marakešu

Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović obratio se u Marakešu na Godišnjoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

„Moje učešće na Godišnjoj skupštini 2023 u Maroku je danas završeno, nakon obraćanja na konferenciji Međunarodne donatorske asocijacije IDA (International Development Association), članici Svjetske banke (World Bank) koja pomaže najsiromašnijim zemljama svijeta.

Na pripremnom sastanku za ovu konferenciju, imao sam priliku razgovarati, zajedno sa ministrom prometa i komunikacija BiH Edin Forto i sa Akijem Nishiom, potpredsjednikom za Razvojno finansiranje i IDA fondove Svjetske banke i Dirkom Reinermannom, potpredsjednikom za mobilizaciju resursa IDA-e i potpredsjednikom IBRD-a za razvoj korporativnih finansija.

Istaknuto je kako je Bosna i Hercegovina do nedavno bila korisnik IDA-e, a od ove godine Bosna i Hercegovina će donirati 3 miliona USD u naredne tri godine za pomoć zemljama u razvoju, što je znak jačanja i osnaživanja Bosne i Hercegovine od poslijeratnog perioda do danas.

Pored navedenih aktivnosti, održao sam sastanke i sa Koenom Davidsem, izvršnim direktorom u Svjetskoj banci i Antonellom Bassani, potpredsjednicom za Evropu i Centralnu Aziju u Svjetskoj banci.

Ključne teme ovih sastanaka bile su modernizacija željeznica i obnova puta Sarajevo-Podgorica preko Šćepan polja kao i ostali infrastrukturni projekti.

Drago mi je što imam priliku biti dio pozitivnih promjena u Bosni i Hercegovini u zajedničkoj saradnji sa Svjetskom bankom, a svakako ćemo nastaviti i u budućnosti vrijedno raditi na svim projektima za dobrobit svih građana naše države“, naveo je Hasanović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.