Mladen Ćavar

Zamjenik Ćavar razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Raškom Konjevićem

Razgovarano je o unaprijeđenju saradnje ministarstava i policijskih agencija dvije zemlje u oblasti sigurnosti, posebno u borbi protiv organiziranog kriminala i jačanja prekogranične sigurnosti

Slika

Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Ćavar boravio je jučer u službenoj posjeti Crnoj Gori gdje je imao odvojene susrete sa ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem, generalnim direktorom Direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije Ivanom Ivaniševićem, generalnim direktorom Direktorata za bezbjedonosno zaštitne poslove i nadzor Milošem Vukčevićem i pomoćnikom direktora Uprave policije u sektoru Granične policije Veskom Vukadinovićem.

Razgovarano je o unaprijeđenju saradnje ministarstava i policijskih agencija dvije zemlje u oblasti sigurnosti, posebno u borbi protiv organiziranog kriminala i jačanja prekogranične sigurnosti. Istaknuta je važnost regionalnog pristupa ovom problemu, te u tom smislu još jednom pozitivno istaknuta uloga Zajedničkog policijskog centra Srbije, Crne Gore i BiH koji je ove godine otvoren u Trebinju.

Dosadašnja saradnja ministarstava i policijskih agencija ocjenjena je veoma uspješnom, a imajući u vidu opredjeljenost Bosne i Hercegovine i Crne Gore za članstvo u Evropskoj uniji, istaknuta je spremnost za njen nastavak i dalje unaprijeđenje, kao doprinos sigurnosti ne samo ove dvije države već i cijelog regiona i EU. 

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.