Sarajevo

Zamjenik Ćavar razgovarao sa ambasadorom Corriasom

Ćavar je istakao da su iskustva evropskih zemalja u ovoj oblasti dobrodošla, te da Ministarstvo sigurnosti ostaje otvoreno za svaki vid saradnje i podrške, posebno kada je u pitanju borba protiv organiziranog kriminala i terorizma, kao sveprisutnijeg sigurnosnog izazova u svijetu

Slika

Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Ćavar primio je danas u Sarajevu ambasadora Italije u BiH Ruggero Corriasa sa saradnicima, sa kojima je razgovarao o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji te jačanju dalje saradnje između sigurnosnih agencija dvije države.

Ocijenjeno je da će predstojeći regionalni projekat obuke policijskih službenika u BiH u provođenju istraga međunarodnog organiziranog kriminala, dodatno unaprijediti dosadašnju izuzetno dobru saradnju. Početak realizacije ovog projekta koji provodi konzorcij na čelu sa MUP-om Italije, a finanisira se iz IPA projekta Evropske unije u iznosu od pet miliona eura, očekuje se u novembru ove godine.

Ćavar je istakao da su iskustva evropskih zemalja u ovoj oblasti dobrodošla, te da Ministarstvo sigurnosti ostaje otvoreno za svaki vid saradnje i podrške, posebno kada je u pitanju borba protiv organiziranog kriminala i terorizma, kao sveprisutnijeg sigurnosnog izazova u svijetu.

Također, zahvalio se Ambasadi i Vladi Italije za pomoć u opremi i spasilačkim timovima tokom poplava u maju ove godine, kao i obnovi objekata i malih firmi koje trenutno reliziraju u Maglaju, Zvorniku i drugim lokalnim zajednicama pogođenim poplavama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.