Sarajevo

Zamjenik Ćavar primio članove delegacije BiH u MONEYVAL Komitetu

Članovi delegacije su upoznali zamjenika Ćavara sa odlukom Komiteta eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (MONEYVAL) donesenoj prošle sedmice na sjednici u Strazburu.

Slika

Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Ćavar primio je danas u Sarajevu Moneyval delegaciju Bosne i Hercegovine, koju je predvodio šef delegacije Borislav Čvoro, te članovi dr. Sanela Latić  i Samir Omerhodžić.

Članovi delegacije su upoznali zamjenika Ćavara sa odlukom Komiteta eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (MONEYVAL) donesenoj prošle sedmice na sjednici u Strazburu.

Ćavar se zahvalio članovima delegacije za izuzetne napore koje su poduzimali kako BiH ne bi bila stavljena na tzv. “sivu listu” nekoperativnih i visokorizičnih zemlja kada je u pitanju spriječavanje pranja novca.

“Bilo je dosta onih koji nisu ozbiljno shvatili upozorenja MONEYVAL-a i posljedice sa kojima bi se mogla suočiti BiH, a što bi osjetio kompletan gospodarski sector, ali i građani koji primaju novac iz inostranstva. Zahvaljujući vašem pristupu na sjednici i bilateralnim sastancima, izbjegli smo sankcije i dobili još malo vremena da uskladimo naše propise sa preporukama MONEYVAL-a, kazao je Ćavar.

Još jednom je istaknuto da prijetnja od stavljanja BiH na “sivu listu” nije potpuno otklonjenjena, te da je u što skorije vrijeme neophodno usvojiti i izmjene Krivičnog zakona BiH, što jer ujedno posljednja preporuka koju je pred BiH postavio MONEYVAL.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.