Goražde

Zamjenica šefa misije OSCE-a u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu

Na sastanku sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Fraštom i članovima Vlade, visoka zvaničnica OSCE-a razgovarala je o trenutnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u ovom kantonu.

Slika

Zamjenica šefa misije OSCE-a u BiH Nina Soumalainen posjetila je danas Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Na sastanku sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Fraštom i članovima Vlade, visoka zvaničnica OSCE-a razgovarala je o trenutnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u ovom kantonu.

Razgovarano je i o nedavnim demonstracijama građana u Federaciji BiH te onome što je Vlada BPK-a Goražde poduzela s ciljem prevazilaženja problema i rješavanja pitanja građana.

Osvrćući se na posljednje građanske proteste, Soumalainen je istakla da OSCE pažljivo prati sva zbivanja.

– Naš zadatak je da pratimo razvoj događaja. Dosta je opravdanih zahtjeva od strane građana i mi pozivamo na dijalog između vlasti i građana. Dobili smo informacije od premijera šta je urađeno od strane Vlade i Skupštine BPK Goražde i koje se mjere trebaju poduzeti u narednom periodu – istakla je.

O onome što su Vlada i Skupština BPK-a Goražde do sada učinile, učesnike sastanka informisao je premijer Frašto.

– Našim interventnim mjerama je omogućen pristup svakom građaninu preko službene stranice BPK-a Goražde i na njoj će biti omogućeno da se vide svi izvještaji iz oblasti boračke zaštite, zaposlenosti, plata i svi oni će pojedinačno biti obrazloženi na stranici – kazao je Frašto.

S posebnom pažnjom razgovarano je i o pozitivnim pomacima u lokalnom privrednom razvoju Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te je zaključeno da bi u narednom periodu trebalo poduzeti i korake na ostvarivanju prekogranične saradnje sa susjedima koja bi osigurala nova finansijska sredstva i nove investicije.

Kako bi došlo do ostvarivanja te saradnje, Frašto je kazao kako bi veća pomoć međunarodne zajednice bila itekako potrebna, saopćeno je iz Vlade BPK-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.