Budimpešta

Zamjenica ministra na sastanku sa premijerom Mađarske

Tema razgovora je također bila i trenutna ekonomska i politička situacija u Bosni i Hercegovini, a premijer Mađarske g. Orban je dao punu podršku našoj zemlji na njenom putu ka Evropskoj Uniji

Slika

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, gđa Ermina Salkičević-Dizdarević susrela sa premijerom Mađarske g. Viktorom Orbanom.

Tokom ovog sastanka razmatrani su rezultati rada Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Tema razgovora je također bila i trenutna ekonomska i politička situacija u Bosni i Hercegovini, a premijer Mađarske g. Orban je dao punu podršku našoj zemlji na njenom putu ka Evropskoj Uniji. Također je naglašena spremnost Mađarske za intenzivniju saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana.

Razmjenjene su informacije i o konkretnim projektima dviju zemalja kao što je uvođenje direktne avio-linije Sarajevo-Budimpešta u saradnji sa „low-cost“ avio kompanijama, koje su se u Mađarskoj već etablirale. Premijer je istakao da se realizacija ovog projekta očekuje u prvom kvartalu 2015. godine. Razmijenjene su i informacije o mogućnosti obnavljanja željezničkog saobraćaja ponovnim uvođenjem linije Budimpešta-Sarajevo, jer za ovim projektom postoji veliki interes.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.