Denis Bećirović predstavio Rezoluciju o Srebrenici

Žalosno je što se BiH nije očitovala o genocidu

Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Denis Bećirević danas je predstavio Rezoluciju o Srebrenici koja će biti upućena na usvajanje u najvišem zakonodavnom tijelu Bosne i Hercegovine.

Predlagači Rezolucije su Denis Bećirović, Zaim Backović i Mirsad Mesić, a podržao ju je i veliki broj udruženja građana iz Srebrenice.

“Žalosna je činjenica da se i nakon presude Međunarodnog suda pravde Parlament BiH nije očitovao o genocidu u Srebrenici i ratnim zočinima u Bosni i Hercegovini. Mi živimo između ideala mira i pravde. Mi iako imamo mir, 20 godina nemamo pravde”, rekao je Bećirović.

On je dodao da je Rezolucija o Srebrenici korak prema miru i korak prema pravdi i pomirenju u Bosni i Hercegovini.

“Tekst rezolucije odaje počast svim žrtvama genocida u Srebrenici i svim žrtvama zločina u BiH i on ne pravi razliku medju žrtvama, bez obzira na naciju i vjeru”, zaključio je Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.